3 do's en 3 don'ts bij het verzorgen van het haar.

Als het gaat om het verzorgen van je haar, zijn er een heleboel dingen die je kunt doen om goed voor je haar te zorgen. Er zijn echter ook een heleboel dingen die je niet moet doen. We zetten daarom de do's en don'ts van haarverzorging voor je op een rijtje.

 

Wat je niet moet doen bij de verzorging van je haar

1. Was je haar niet te vaak, wel op het juiste moment

Dit lijkt misschien wat raar voor een goede verzorging voor je haar, maar het is helemaal niet nodig om je haar vaak te wassen. Sommige wassen hun haar iedere dag, ook als het niet nodig is. Daar zijn meerdere redenen voor. Bij geverfd haar gaat door vaak wassen de kleur er bijvoorbeeld veel sneller uit. Gebruik je daarbij nog eens een shampoo van slechte kwaliteit dan zal het je haar ook nog extra uitdrogen.

2. Verf je haar niet met ammonia kleuren

Een mooi kleurtje in je haar staat natuurlijk mooi. Zorg er echter wel voor dat je jouw haar niet verft met kleuringen die ammoniak bevatten. De stof ammoniak zorgt er namelijk voor dat de schubben van je haar week worden en gaan omhoog staan. Hierdoor worden ze zwak en breken ze af als je kleuring gedaan is. Dit geeft haarzwakte, haarbreuken en gespleten punten. Goed om hier even bij stil te staan dus.

3. Kam je haar niet als het nat is zonder een product te gebruiken dat het haar ontwart.

Je haar breekt gemakkelijk af als het nat is. Het is dus dan niet verstandig om je haar dan direct te gaan kammen of borstelen. Zorg er dus voor dat je het haar eerst behandeld voordat je jouw haar in model brengt door te kammen of borstelen. Een aanrader is de cure spray binnen het I.C.O.N. gamma. Vraag ernaar als je in onze studio komt.

 

Wat wel te doen voor een goede haarverzorging?

1. Laat regelmatig je haren bijknippen en intensief verzorgen

Eenmaal per twee of drie maanden naar de kapper is echt te weinig voor een goede haarverzorging. Het is verstandig om wat vaker naar de kapper te gaan om alles netjes bij te laten knippen. Je haar blijft er gezonder door. Een diepgaande verzorging om de 4 weken met de nodige natuurlijke voedingsstoffen die je haar zacht, sterk en levendig houdt is geen overbodige luxe voor een gezonde look. 

2. Gebruik een goede handdoek

Gebruik voor het drogen van je haar een goede haarhanddoek. Wanneer je een stugge handdoek gebruikt die niet geschikt is voor je haar, dan kun je het haar afbreken door het wrijven. Bij een zachte handdoek die geschikt is voor je haar zal dit veel minder snel gebeuren.

3. Gebruik een goede shampoo die past bij jouw haartype en het seizoen.

Bij een goede haarverzorging horen goede verzorgingsproducten. Gebruik daarom een goede shampoo. Maar wat is een goede shampoo? Ga in ieder geval voor een shampoo zonder sulfaten, parabenen en siliconen! Deze drogen je haar uit en kunnen je haar beschadigen. Dit komt omdat ze de natuurlijke vetten uit je haar en van je hoofdhuid verwijderen. Dit heeft een negatieve invloed op je haar. Gebruik dus een shampoo die geen sulfaten, siliconen en parabenen bevat en met natuurlijke ingrédiënten is opgebouwd. Kijk je naar het seizoen, dan heeft het haar bijvoorbeeld in de zomer meer vocht nodig en tijdens de koudere maanden antioxidanten om het te beschermen. Vraag advies bij je 'hairdresser coach' en pas de shampoo keuze hierop aan. 

 

3 do's en 3 don'ts bij het verzorgen van het haar.

5 handige tips voor het stylen van korte kapsels

Naast het verzorgen is ook een goede styling van groot belang. Dit klinkt erg lastig maar je zult merken dat dit in de praktijk best mee zal vallen. Je moet even weten hoe je dit het beste kunt doen. Om je op weg te helpen delen we alvast de 5 belangrijkste tips voor het stylen van korte kapsels:

Gezond haar begint met een gezonde hoofhuid!

Heb je tegenwoordig vaak last van een “bad hair day”? Dan is de kans groot dat je haar een detox nodig heeft. Een detox kuur zuivert niet alleen je hoofdhuid maar maakt je haar ook vrij van gifstoffen zoals restjes chemicaliën uit haarverzorgingsproducten en schadelijke stoffen uit de omgeving.

Wat doet de zomer met je haar?

In de zomerperiode zijn we uiteraard zoveel mogelijk buiten. Het is immers veel te warm om binnen te blijven en niets is natuurlijk lekkerder dan zoveel mogelijk buiten te zijn als het weer dit toelaat.

5 handige tips voor het selecteren van een geschikte salon

Ben je in een nieuwe omgeving gaan wonen of van plan om van kapsalon te wisselen? Dan zul je een grote uitdaging hebben om een geschikte kapper te vinden. Uiteraard is er keuze genoeg, maar ook veel salons die niet aan je wensen zullen voldoen. In dit artikel delen we 5 handige tips voor het selecteren van een geschikte kapsalon.

Mixology, ontdek de kunst en wetenschap van de gepersonaliseerde haarbehandeling.

Mixology is de nieuwste norm. Hierbij zal een professionele mixoloog je haar beoordelen en bekijken welke combinatie van producten écht goed voor je haar zijn. Deze persoonlijke behandeling geeft een zichtbaar resultaat.

Hoe je je haar het beste kunt beschermen tegen vrije radicalen

I.C.O.N Antioxidants Regimedy is een lijn van natuurlijke producten die is samengesteld met bestanddelen die het haar een directe bescherming bieden tegen antioxidanten. Het zorgt voor directe vitaliteit en een optimale balans.

De wonderen van Moringa, Amber en Agran bij het verzorgen van de haren.

Ayurvedische- en etherische oliën zorgen voor een echte wellness behandeling voor je haar. Kijk maar naar de werking van stoffen als Moringa, Amber en Agran. Moringa is een waardevolle stof en komt van een zogenaamde wonderboom. Het is een vetzuur olie die de vitaliteit in het haar terugbrengt. Argan is ook wel bekend als vloeibaar goud. Dit ingrediënt zit boordevol beschermende voeding voor het haar. De heerlijke geur van Amber olie komt tot bloeit met je persoonlijke aroma.

Tips om droog haar te voorkomen in de zomer

4 Weetjes Voor Elk Haartype.

Studio 156 zorgt goed voor je haar met professioneel advies en een overgetelijke ervaring. Onze 'hairdresser' coaches staan klaar met nuttige tips, trends en advies voor elk haartype.

Het magische 3 stappen plan tegen frizzy haar.

Een formule voor een alternatieve keratineoplossing die zowel veilig als bijzonder effectief is. Het neemt de negatieve lading van je haar weg en verzadigd het het haar met positieve moleculen die te vinden zijn in Biotin en Keraverg 18.

De genezende kracht van de natuur in je kleur.

De ECOTECH-haarkleuringen brengen licht aan het einde van de tunnel met een natuurlijk proces. Zonder ammoniak en PPD’s. Het haar kan op natuurlijke basis gekleurd worden terwijl het tot rust kan komen.

Tijd Voor De Detox Van Je Haar!

De detox kuur zuivert je hoofdhuid en maakt je haar vrij van gifstoffen, zoals restjes van stylingproducten en schadelijke stoffen uit je omgeving.

7 Tips Voor Haarverjonging

Vrije radicalen in de haarcellen kunnen ons haar beschadigen en doe verouderen. Door het gebruik van antioxidanten kan je de effecten daarvan vertragen of zelfs doen stoppen. Ze helpen zelfs bij de haarverjonging.

2 Strategiën die je helpen om gezond en glanzend haar te krijgen.

Glanzend in de zon of in de spotlights op een feestje. Veel vrouwen zijn op zoek naar die gezonde en stralende coupe. Vrouwen maar zeker ook mannen hechten veel belang aan hoe ze eruitzien en hoe ze voor de dag komen. En glanzend haar staat toch hoog op het verlanglijstje.

Tips Voor Frizzy Haar

Je hoeft beslist niet te wanhopen als je frizzy haar hebt. Er zijn ruim voldoende mogelijkheden om je haar en kapsel een aantrekkelijke natuurlijke uitstraling en een prachtig volume mee te geven voor een mooie totale look en op en top zelfvertrouwen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x